Velkommen til Jørns hjemmeside

Sist modifisert: 10. januar 2021

Interesser
Fotografering
Sykkel
Programmering
Vinlegging
Kontakt meg
Nyttige linker

Dette er meg... Bilde av meg (16.05.2003)


Bilde av meg (23.01.2005)
(Foto: Amalie)

Hei og velkommen til min hjemmeside. Jeg er en 62-årgang som har vært på nettet med egen hjemmeside siden begynnelsen av 90-tallet. Den gang var hjemmesider noe de færreste viste hva var og World Wide Web bare var kjent i tekniske miljøer. Man kan vel si at jeg har vært med nesten fra starten av. På den tiden var det svært få nordmenn med egen hjemmeside på nettet. Det "store publikum" var engelsktalende personer. Det er hovedårsaken til at mye av det som ligger på hjemmesiden min, er skrevet på engelsk. Det har gjort sitt til at jeg har fått mange bekjente rundt om i verden.

Opprinnelig kommer jeg fra Sandnessjøen på Helgeland, en av mange perler langs Norges langstragte kyst. Her finner man bl.a. De Syv Søstre, et populært mål for mange som liker å gå i fjellet. Jeg kom til Trondheim i 1983 for å studere... og siden har jeg blitt her. Kan vel si at jeg har slått bra rot her.

Min faglige bakgrunn er innen IT-bransjen, primært med databaser, programmering, webdesign, nettverk, sikkerhet, samt installasjon og drift av ulike operativsystem. Jeg har jobbet ved Novit, senere EDB IT Drift, siden 1997. Før den tid jobbet jeg ved NTH, senere NTNU. Det har gjort at jeg har fått litt erfaring innen design, tilvirkning og test av mikro-elektronikk, drift av nettverk og ulike operativsystemer og programmering i ulike spåk.

Har også jobbet med database og web-programmering hos Atmel i Trondheim. Høsten 2011 begynte jeg som systemutvikler hos Cebyc AS hvor jeg er med på utviklingen av Energinet - et web-basert system for energioppfølging. Februar 2020 gikk jeg over til Q-free. Et sammendrag finnes i min CV.

En del av fritiden går med til drive på med min interesser. Aktiviteten varierer gjennom året. Tidligere år har våren vært tiden for trening på sykkel som tar mye tid, da man skulle komme i form til en av årets store begivenheter - Den Store Styrkeprøven og/eller Jotunheimen Rundt. I de senere år har jeg trappet ned på syklingen, så nå blir det mest trening for å holde meg i brukbar form. Sykkelen blir også brukt jevnlig som fremkomstmiddel som et utmerket alternativ til bil.

Om høsten, vinteren og tidlig på våren prøver jeg å få noen timer med observasjon av stjernehimmelen. Men dessverre blir det ikke så mange kvelder med godt nok vær til observasjoner. Er det godt vær er det ofte så iskaldt at man ikke holder ut å stå ute spesielt lenge. Er naturligvis medlem av Trondheim Astronomiske Forening - TAF.

Du kan også finne meg bak kameraet, da fotografering er en av mine hobbier. Våren 2005 meldte jeg meg inn i Trondhjems Kameraklubb. Ofte er det ungene som befinner seg i "skuddlinjen" når jeg skyter med kameraet. Om sommeren hender det seg ofte at jeg er i byen med kameraet og fanger det som skjer der. Har også tatt en del bilder fra bedriftssyklingen. Du finner mange av bildene mine under foto-siden min.

Når det går mot sensommer og frukt og bær begynner å bli moden, så er tiden kommet for å bruke tid på en annen hobby - vinlegging. Da skal bær plukkes, renskes og settes på gjæring. Utover høsten er det bare å følge med på aktiviteten i glassballongene. Og etter en god del måneder kan man så nyte restulatet av strevet. Men her gjelder det å ha god tolmodighet. Her gjelder ordtaket "Hastverk er lastverk" i aller høyeste grad.

Har i mange år vært aktiv innen bedriftsidretten i Trondheim. Bl.a. satt jeg som leder for volleyballutvalget i mange år. Har også hatt verv innen sykkel-utvalget. I den forbindelse hadde jeg ansvaret for utvikling og driftingen av nettportalen som dekker de lokale sykkelrittene i bedriftsserien.

På høsten og vinteren blir det mer inneaktiviteter. Liker godt å se en god film, lese litt eller jobbe med ymse ting på datamaskinene (joda, jeg har flere). Spesielt mye tid går det med til å jobbe videre med bilder jeg har tatt i løpet av våren og sommeren.

Takk for besøket.